Boendeinfo

Trivselregler

För vår gemensamma trivsel har vi skrivit ned några enkla regler att förhålla sig till i vår förening. Ta del av dessa genom att klicka på länken nedan. Se även HSB:s film om att bo i bostadsrätt till höger.


Trivselregler

Facebook-grupp

Vi har en grupp på Facebook för alla som är boende i föreningen. Den används av styrelsen för att snabbare nå ut med information samt för kommunikation och kunskapsdelning mellan boende. Gå gärna med i gruppen om du är medlem i föreningen och inte redan gjort det.

Länk: Boende i Brf Bällstablick 

Driftstörningar

Om du upplever problem med något av föreningens gemensamma system så som värme, vatten, el eller internet ber vi dig att först kontrollera aktuell leverantörs driftinformation på deras webbplats (länkad nedan). Om inget planerat underhåll eller tillfälligt avbrott syns där kan höra dig för med dina grannar för att utröna om felet bara drabbat din lägenhet eller fler innan du felanmäler. Använd gärna vår Facebook-grupp till det här. 

Leverantörer

Porttelefon

När besökare ringer upp dig via porttelefonen syns nummer 08-122 071 08 i din telefon. Ett tips är att spara numret som en kontakt (till exempel ”Porttelefon”). När du har svarat på uppringningen kan du samtala med besökaren utanför porten.

Valmöjligheter:


Dörrautomatik

När portdörrarna behöver ställas upp en längre tid, till exempel vid in- och utflyttning, går det att stänga av dörrautomatiken tillfälligt. Det är bra om ni gör detta för att undvika att automatiken skadas. Läs Information om avstängning av automatiska dörröppnare .


Källsortering

I miljöstugan kastas:

Grovsopor ska lämnas på återvinningscentral (till exempel Bromma återvinningscentral).

Byte av ventilationsfilter

Det är viktigt att du byter ventilationsfilter regelbundet. Du beställer nya filter hos Acticon. Modellen är "Komfortfilter 310/310-T".

Hjärt-lungräddning (HLR)

Föreningen har en hjärtstartare som är placerad innanför porten på Alpvägen 14. Hjärtstartaren är larmad, så öppna enbart luckan vid nödsituation. Hjärtstartaren är självinstruerande så ingen förkunskap krävs. Vill du lära dig mer, se utbildningsvideon.

Barnvagnsrum 

Barnvagnsrummen finns utanför varje entré. För inpassage används er lägenhetsnyckel. Barnvagnsrummen är endast till för att förvara barnvagnar med respektive barnartiklar. 

Passerbrickor

Önskar du beställa fler passerbrickor/taggar, fjärrkontroll till garageporten, byta namn i porttelefonen eller annullera brickor sker det via vår leverantör Baxec. För att beställa fler/nya brickor eller fjärrkontroller skickar du ett mejl till info@baxec.se och anger ditt namn, adress och HSB:s lägenhetsnummer samt hur många brickor du vill ha. Brickorna postas sen till dig och du debiteras på din avgifts-avi från HSB. Kostnad per bricka är 150 kr. Kostnad per fjärrkontroll 550 kr. 

Du hittar ditt HSB-lägenhetsnummer på dina avgifts-avi:er eller under "Bostadsinformation" om du loggar in på "Mitt HSB" (mitthsb.hsb.se). Det består av fyra siffror, till exempel 14xx för port 14, 20xx för port 20 osv. Detta är alltså inte samma nummer som Lantmäteriets/Skattemyndighetens nummer.

Om du tappat bort en bricka är det viktigt att du anger i mejlet vilken bricka som förkommit så att den kan spärras i systemet. I samband med försäljning/överlåtelse av bostad ska brickorna överlämnas tillsammans med övriga nycklar till bostaden. 

Nycklar

Önskar du beställa en extra lägenhetsnyckel skickar du ett mejl till styrelsen med ditt namn, adress, HSB:s lägenhetsnummer, nummer på nyckeln det gäller samt mobilnummer. Styrelsen beställer nyckeln åt dig och den kan sen hämtas på Låspunkten i Sundbyberg (Landsvägen 57). Legitimation intygas vid uthämtning av samma person som beställare. 

Förvaring i källar- och utomhusförråd

Tips och information kring förvaring våra förråd 

Inglasning av balkong och uteplats

Alla inglasningar ska godkännas av styrelsen innan de kan utföras. Alla inglasningar ska utföras utan vertikala ramar (undantaget är lägenheterna högst upp vilka kräver en bärande ram p.g.a. takhöjden) och med aluminiumprofiler med kulör RAL9006 (grå).

Instruktioner för att ansöka om inglasning

Hittar du inte informationen du söker?

Prova sökfunktionen uppe till höger eller ta en titt på sidan Frågor & svar där du kan se svar på vanliga frågor från boende.

 Tidigare månadsbrev